ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво21/10/2019

ПАНТИЋ ПРЕДАТ КАЗНЕНО-ПОПРАВНОМ ЗАВОДУ У БИЈЕЉИНИ

 

БИЈЕЉИНА, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Осуђени за тешко убиство Зоран Пантић изручен је из Швајцарске у Републику Српску и од вечерас се налази у Казнено-поправном заводу у Бијељини, потврђено је Срни у овом заводу.

 

Пантић, који је због убиства шесточлане породице Исић из Tеслића прије 25 година осуђен на 12 година и 10 мјесеци затвора предат је на основу налога за пријем издатог од Основног суда у Бијељини од 4. децембра 1995. године.

Он је прије 24 године побјегао из затвора у Бијељини, а ухапшен је у Швајцарској.

Начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је раније Срни да су полицијски службеници Управе криминалистичке полиције, након неколико година интензивног рада, лоцирали Пантић у Швајцарској, гдје је склопио брак са држављанком те земље, при чему је преузео њено презиме и поднио захтјев за пријем у држављанство.

"Лице је преузело идентитет свог брата, односно посједовао је лична документа на његово име - Далибор Пантић, оженио се под тим именом и представљао као држављанин Србије", истакла је Миљановићева.

Према њеним ријечима, на основу информација полицијских службеника Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске о мјесту и тачној адреси становања траженог, надлежни органи Швајцарске су ухапсили бјегунца.

"Ово је још један примјер истрајног рада полицијских службеника МУП Републике Српске који и послије 24 године од бјекства осуђеног нису одустали од трагања и привођења правди, те тиме бар колико толико пружили мало сатисфакције родбини жртава", истакла је Миљановићева.

Адвокат Миодраг Стојановић рекао је раније Срни да Пантић намјерава да покрене обнову поступка за тешко убиство.