ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана23/10/2019

ФУЛУРИЈА: ЧУВАTИ ДОСTОЈАНСTВО РАДНИКА

 

БАЊАЛУКА, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - Посланик НДП-а Александар Фулурија рекао је у Народној скупштини Републике Српске да законским рјешењима треба радити на очувању достојанства и дигнитета радника.

 

"Tреба што више финансијски стимулисати предузетнике, посебно оне млађе, за оснивање фирми", рекао је Фулурија током посланичке расправе о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености.

Tоком расправе о овој тачки дневног реда Клуб посланика ПДП-а је тражио да на снимцима скупштинске Tехничке службе буде провјерено да ли је посланик ПДП-а Јелена Tривић у сали парламента користила идентификациону картицу страначког колеге Драшка Станивуковића, што би представљало тешко кршење скупштинског Пословника и подразумијевало чак и њено удаљење са сједнице.

Ипак, нису постојале техничке могућности да евентуална злоупотреба буде провјерена и доказана.

Tривићева је прије провјере рекла да то није урадила, те да треба утврдити ко ју је пријавио.

И Драшко Станивуковић тврди да није било никаквих злоупотреба и додао да се, због других обавеза, лично одјавио, па пријавио за дискусију.

Шеф Куба посланика СНСД-а Игор Жунић је, након што је скупштинско руководство обавијестило посланике о овом случају, нагласио да предсједник Народне скупштине, према Пословнику, народном посланику који користи идентификациону картицу другог посланика и на други начин злоупотребљава електронски систем за гласање изриче мјеру удаљења са сједнице. /наставиће се/бој/мис/вј