ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/10/2019

ПОТВРЂЕНА ОГРОМНА ПОДРШКА ЋОРИЋУ

 

БИЈЕЉИНА, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - Градски одбора СНСД Бијељина вечерас је потврдио огромну подршку предсједнику Недељку Ћорићу да и даље остане на челу овог страначког одбора.

 

Ћорић је на сједници Градског одбора затражио од чланства да гласају о повјерењу руководству странке у граду и добио 81 глас подршке, док је против било шест.

"С обзиром на то да се посљедњих дана од неких чланова Градског одбора и у јавности вршио притисак на ово руководство, на почетку сједнице предложио сам да се о повјерењу изјасни Градски одбор који нам је са 81 гласом за и шест против дао потпуни легитимитет", рекао је Ћорић Срни.

Он је рекао да је трочасовна сједница протекла у радној атмосфери и да је донесен читав сет закључака који се односе на побољшање живота грађана у Бијељини, те изнесене идеје које ће бити реализоване законским актима и мјерама Владе Републике Српске.

Као један од закључака Ћорић је најавио реорганизацију мјесних организација СНСД у Бијељини како би се странка адекватно припремила за локалне изборе на којим је успјех императив.

"На основу резултата истраживања, које је радила супротна страна, знамо да је данас СНСД у Бијељини водећа политичка структура, а тиме има и одређену одговорност, посебно ми који смо изабрани носиоци функција", истакао је Ћорић.

Он каже да га радује што се и на вечерашњој сједници Градског одбора СНСД Бијељина потврдило да је за ову странку општи интерес изнад било чијег личног.

"Неки од закључака тичу се и конкретних рјешења по питању одређених предузећа и наш је захтјев да сједиште будућег предузећа за снабдијевање `Електропривреде Републике Српске` буде у Бијељини. Сматрамо да овај град има капацитете, ресурсе и потребан кадар који би управљао тим предузећем", навео је Ћорић.

Према његовим ријечима, сав изабрани и именовани кадар из бијељинског Градског одбора СНСД треба да значајно побољша своје активности и учешће на функцијама.

"На сљедећој сједници Градског одбора СНСД Бијељина разматраћемо извјештаје о раду свих наших директора јавних предузећа и руководилаца, а сви они који не буду својим резултатима задовољили и оправдали легитимитет који им је дао Градски одбор неће моћи остати на тим позицијама", најавио је Ћорић.

Он је истакао да је то и став предсједника Владе Републике Српске и СНСД уопште.

"Ми желимо да наш кадар својим односом према раду и уопште на својим радним задацима и обавезама постиже најбоље резултате. Сматрамо да је овај градски одбор водио добру кадровску политику", оцијенио је Ћорић.

Према његовим ријечима, за све које је подржао Градски одбор СНСД испоставило се да су компетентни за повјерене функције.

"Моје је задовољство да су ти људи данас најуспјешнији у својим областима у Републици Српској и ми имамо чиме да се похвалимо", додао је он.

Ћорић је као примјер навео Фонд за пензијско и инвалидско осигурање за који је рекао да биљежи одличне резултате, "Електро-Бијељину", која је задње двије године постизала најбоље резултате, Казнено-поправни завод Бијељина, који је проглашен за најбољи у Републици Српској.

"Има пуно установа којима управљамо, гдје остварујемо одличне резултате. На функцијама ће остати само они који могу да се носе са изазовима, управљају предузећима, остварују позитивне резултате и приходе, те да инвестирају у неке нове пројекте и отварају нова радна мјеста", поручио је Ћорић.