ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости27/10/2019

УХВАЋЕНА МАЧКА ДИЛЕР ДРОГЕ

 

МОСКВА, 27. ОКТОБРА /СРНА/ - Чувари затвора у Руској републици Татарстан ухватили су мачку за коју сумњају да је кориштена за кријумчарење дроге у огрлици.

 

Мачка је, како се наводи у извјештају, у затвору и дошла на свијет, а један од затвореника је извео и предао сарадницима у спољном свијету, навео је Би-Би-Си.

Нови власници су јој наводно ставили огрлицу напуњену хашишом и амфетаминима и послали је назад у затвор.

Крзнени кријумчар дроге је ухапшен и предат локалном центру за бригу о животињама.

Из локалне затворске службе су навели да се и 2010. године на истом мјесту догодио сличан инцидент, када је мачка кориштена за кријумчарење хероина.

А скорији случај који се нашао на насловним странама био је и 2018. године, када је објављено да је мачка, за коју се сумњало да је курир у случају кријумчарења дроге у региону Тула, побјегла из притвора, што је угрозило истрагу.

Руско министарство унутрашњих послова је навело да је бивши затвореник сковао план да успостави канал за испоруку дроге користећи затворског љубимца.

Адвокати одбране тражили су да случај буде затворен, пошто је мачка побјегла, а требало је да буде кључни доказ и за тужилаштво и за одбрану.

Бранилац је изјавио да не би могао да изведе планирани експеримент, који би показао да ли је мачка способна за планирани подухват.

У Русији је и орао направио потешкоће, али научницима, јер им је, док су га пратили џи-пи-есом, потрошио мало богатство кад је отишао у роминг.

Птица, по имену Мин, била је опремљена уређајем који је требало да текстуалним порукама шаље координате назад истраживачима.

Али, они нису рачунали да ће степски орао, који обично мигрира у јужну Русију или Казахстан, отићи 5.600 километара путем Ирана.

Орао је прво одлетио у подручје које није имало покривеност сигналом, али су поруке, које је требало да пошаље, сачуване и када је ушао на територију са мобилном покривеношћу све заостале поруке су послате.

Оданде је уређај послао стотине текстуалних порука, које су све наплаћиване по 48 рубљи роминг тарифи. Укупан рачун износио је десетине хиљада рубљи.

Истраживачи кажу да им је птица потрошила читав буџет који је посвећен за орлове.