ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника05/11/2019

ТРИ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ДА СУ ПРЕВАРОМ ПРИБАВИЛИ ОКО 120.000 КМ

 

БАЊАЛУКА, 5. НОВЕМБРА /СРНА/ - Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске поднијели су Окружном јавном тужилаштву Добој извјештај против лица чији су иницијали С.П, Б.Ш. и Д.Н. због постојања основа сумње да су починили кривична дјела превара и компјутерска превара.

 

Срна незванично сазнаје да је ријеч о лицима Синиши Пејићу, Бењамину Шабићу и Драгану Недићу.

"Наведена лица осумњичена су да су преваром прибавили око 120.000 КМ", изјавила је Срни начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

Према њеним ријечима, они се сумњиче да су од новембра 2011. године до фебруара ове године у намјери прибављања противправне имовинске користи, путем телефона и друштвених мрежа лажно се представљала као лица којима је потребна новчана помоћ, те на тај начин довела у заблуду већи број физичких лица да изврше куповину и слање СМС допуна.

"На овај начин, већем броју физичких лица, нанесена је штета од око 152.000 КМ, док су осумњичена лица за себе прибавила противправну имовинску користи у износу од око 120.000 КМ", нагласила је Миљановићева.

У фебруару ове године из МУП-а Српске саопштено је да су ова лица, наводећи њихове иницијале, ухапшена због сумње да су од марта 2016. године до хапшења користили око 300 телефонских бројева и више лажних профила креираних на друштвеној мрежи фејсбук, те се слањем СМС порука и порука путем месинџера лажно представљали као лица позната оштећеним.

Од њих су тражили уплату допуна на СИМ картице од двије до 50 КМ. Осумњичени су након уплата тај новац користили како би уплатили онлајн клађење у спортској кладионици.