ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 06/11/2019

СТЕВАН ЈОСИПОВИЋ ВОДИ БИТКУ ЗА НЕФОРМАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ

 

ШАМАЦ, 6. НОВЕМБРА /СРНА/ - Осамнаестогодишњи Стеван Јосиповић ученик је четвртог разреда Средње школе "Никола Тесла" у Шамцу и већ три године успјешно води пројекте који имају за циљ едуковање средњошколаца и омладине о важности неформалног образовања.

 

Стеван успјешно води организацију са девет средњошколаца, као члан и ментор локалних тимова Херцеговине, а од недавно је и члан Управног одбора Асоцијације средњошколаца у БиХ /АСуБиХ/.

Јосиповић је на Генералној скупштини Асоцијације средњошколаца у БиХ, одржаној у хотелу "Холивуд Сарајево", одабран за члана Управног одбора организације.

"Сам принцип рада ове организације заснива се на 67 локалних тимова у 67 заједница у БиХ. Средњошколци већ 12 година, реализују активности и пројекте у сврху побољшања свог статуса. Цијелу организацију, која броји више од 1.600 чланова води десет средњошколаца, а један од њих сам и ја", наводи Јосиповић.

Он се посљедње три године рада залагао за своју локалну заједницу кроз пројекте који су имали за циљ едуковати средњошколце и омладину о важности неформалног образовања.

"Координисао сам многим пројектима који су дали мотивацију младима да наставе да граде и шире активизам у својим заједницама. Tренутно водим организацију са девет других средњошколаца, као члан Управног одбора на функцији ментор локалних тимова Херцеговине", наглашава Јосиповић за Срну.

"АСуБиХ не мијења средњошколце, него им пружа прилику да буду оно што јесу", напомиње Стеван.

АСуБиХ је невладина, нестраначка и неполитичка организација која се кроз своје активности и пројекте залаже за побољшање статуса средњошколаца, с циљем да се створе бољи услови образовања и међусобно повежу средњошколци.