ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 06/11/2019

ЗЕЧЕВИЋ ИЗРАДИО МАКЕТУ ТЕНКА "М-84" ОД ДРВЕТА

 

Макета тенка била је изложена на сајмовима у Броду и Дервенти, а на друга мјеста нисам ишао јер није баш лако превозити тенк, кроз осмијех истиче Милан Зечевић.

 

Приредио: Ненад СИМИЋ

БРОД, 6. НОВЕМБРА /СРНА/ - Столар Милан Зечевић из Сијековца код Брода израдио је дрвену верзију тенка "М-84", и то након 40 дана неуморног рада, а за Срну истиче да је остварио жељу да својим рукама изради макету тенка.

"У почетку је била идеја да направим и мотор да буде покретан, али због великих трошкова одлучио сам се на ову верзију. Тенк `М-84` је у мањим димензијама од дрвета липе", напомиње Зечевић.

Он наводи да је имао и материјал од дрвета који није имао гдје да употријеби.

Милан наглашава да је било понуда да прода макету, али се није двоумио. Дрвени тенк изложен је у близини породичне куће, гдје је и радионица.

"Добијао сам 5.000 КМ и нисам пристао. То сам радио због себе и задовољства.
Све је од дрвета, осим шарафа са којима су спојене гусјенице.

Макета тенка била је изложена на сајмовима у Броду и Дервенти, а на друга мјеста нисам ишао јер није баш лако превозити тенк", кроз осмијех истиче Зечевић.

Он објашњава да му је најтеже било да направи гусјенице и заобљену куполу.

"У бившој Југославији био сам у ВЕС-у - оклопно-механизована јединица, па волим борбена возила. Можда је неко могао да напрви макету тенка и за нешто мање дана и сати, али ја то нисам радио због такмичења него због љубави и жеље да то урадим", напомиње Зечевић.

Он се, иначе, бави дрвопрерадом, а скоро све слободно вријеме посвећује обради дрвета и иноваторству.

"Уживам док стварам. Радионица је моје мјесто одмора и креативности. Рад ми причињава задовољство, а обликовање дрвета је посебна страст, коју одувијек волим", истиче Зечевић.

Зечевић је добио признање "Најбоља иновација иноста младих 2015", која му је додијељена за изложени за експонат "ДБД - Дрво блок дрво елементи /блокови/".