ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана06/11/2019

ВИШКОВИЋ: УСТАВНИ СУД - СИНОНИМ ПОШТИВАЊА УСТАВА И ЗАКОНИТОСТИ

 

БАЊАЛУКА, 6. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Уставни суд Српске стуб Републике и синоним за поштивање устава и законитости.

 

"Уставни суд Републике Српске обезбиједио је функционисање Републике Српске и њених институција. Ова институција одлучно се хвата у коштац са свим значајним питањима међу којима је и оно које се односи на конститутивност народа", рекао је Вишковић у обраћању на свечаној академији поводом обиљежавања 25 година од оснивања Уставног суда Републике Српске.

Вишковић је нагласио да Влада Републике Српске подржава рад Уставног суда Републике Српске.

"Вјерујем да ћемо ускоро имати и нову зграду Уставног суда Српске. Желим вам много успјеха у раду, првенствено у очувању уставности Републике Српске", рекао је Вишковић.

Свечаној академији поводом обиљежавања 25 година од оснивања Уставног суда Републике Српске у просторијама Академије наука и умјетности Републике Српске, присуствују предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић.

Свечаности присуствују и предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић, посланици у Народној скупштини, министри, представаници правосудних институција, те званице из јавног и друштвеног живота.