ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура08/11/2019

СРБАЧКИ ГЛУМЦИ ИЗВЕЛИ ПРЕДСТАВУ "АХ, ТИ БОГОВИ! "

 

ПРЊАВОР, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Аматерска позоришна трупа "Миленијум" из Српца извела је на сцени прњаворског Дома културе представу "Ах, ти богови!", по мотивима грчке митологије.

 

Глумица Народног позоришта Републике Српске Слађана Зрнић, која 13 година са Санелом Видовић води србачку аматерску трупу, рекла је синоћ да су овом представом покушали да открију шта је заједничко свим митовима и грчким боговима са Олимпа и данашњим људима.

"Покушали смо да представимо заједничку повезницу за моћ, власт, успјех. Направили смо пародију која је, осим што је духовита, забавна, али и поучна", појаснила је Зрнићева.

Она је напоменула да у представи глуме млади узраста од осам до 18 година.

"Дружимо се, учимо се дисциплини, партнерству, игри и уживамо. Кроз нашу трупу до сада је прошло око 100 дјеце, а сваке године правимо аудицију за нову представу на коју се пријави двадесетак дјеце", додала је Зрнићева.

Говорећи о раду аматерског позоришта, Зрнићева је нагласила да је мотив организовања трупе био приближити грађанима овај вид умјетности.

"Жеља нам је била да 'школујемо' домаћу публику. Ови момци и дјевојке у Српцу имају своју публику тако да су сале када имамо представу редовно пуне, али они играју и за Центар за дјецу са посебним потребама 'Извор' са којима имамо предивну сарадњу", рекла је она.