ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости08/11/2019

МАЛЕТ: МАШИНА ЗА ПУТОВАЊЕ ВРЕМЕНОМ КОШТА САМО 250.000 ДОЛАРА!

 

ХАРТФОРД, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Професор физике са Универзитета у америчкој савезној држави Конектикат Роналд Малет сматра да је могуће направити машину која ће примати информације из будућности!

 

Иако је физичко путовање кроз вријеме, за сада, немогуће, он тврди да је за "мали новац" могуће направити машину која ће примати информације од наших потомака или генерација из блиске будућности.

Малет вјерује да таква машина може бити направљена већ сада, јер, према његовим теоријама, "свјетлост може промијенити вријеме".

"Користећи се кружном ласерском свјетлости, успио сам математички показати да то може довести до савијања простора и времена. Tок неутронских спинова могао би пренијети бинарни код у прошлост", сматра Малет.

Према његовом прорачуну, таква софистицирана машина, која би се користила ласерима за окретање времена, коштао би "свега 250.000 долара".

Малетове колеге, како преносе научни портали, сматрају да је ова идеја можда немогућа, али се надају да ће успјети у неким пројектима, који су револуционарни у поређењу са другим истраживачима на пољу "путовања кроз вријеме".