ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/11/2019

НОВО РУХО ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

 

БАЊАЛУКА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Врњачка Бања жели да се представи у новом, модерном руху, с обзиром на то да је посљедњих година доживјела преображај у туристичком смислу изградњом осам нових луксузних хотела и уређењем јавних површина, рекао је предсједник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

 

Ђуровић је истакао да Врњачка Бања на тај начин није само љечилиште, већ локомотива развоја бањског и укупног туризма Србије.

"Управо тај концепт желимо да приближимо циљним групама, не само у окружењу већ и даље и у томе успијевамо од Европе до Америке, али се враћамо нашим дугогодишњим гостима", рекао је Ђуровић новинарима.

Ђуровић је рекао да би туристичка конекција Бањалуке и Врњачке Бање убудуће требало да иде посредством авио-компанија и додао да очекује добар ефекат будуће сарадње.

Он је истакао да у Врњачкој Бањи грађане Бањалуке доживљавају као свој народ.

Ђуровић је захвалио граду Бањалука и Српској што су омогућили Врњачкој Бањи да у Бањалуци презентују своје туристичке могућности.

Вања Савић из Туристичке агенције "Унис турс" рекла је да је Врњачка Бања напредовала посљедњих година, додавши да све више туриста са Балкана и из Азије и Америке долази у ову познато бањско љечилиште.

"С обзиром на то да је то у нашем окружењу, радујемо се што ћемо нашим туристима моћи да презентујемо потенцијале Врњачке Бање и надамо се да ће велики број грађана посјетити ово мјесто и осјетити његове благодети", навела је она и додала да Врњачка Бања, осим здравственог, нуди и све остале видове туризма током цијеле године.

Милица Радичевић из Специјалне болнице "Меркур" у Врњачкој Бањи рекла је да је ово здравствени центар, једини који се бави здравственим туризмом, односно користи минералне воде заједно са модерном дијагностиком, лабораторијом, врхунском медицином.

"Највећи број људи посјећује овај центар због дијабетеса. `Меркур` је национални едукациони центар за обољеле од дијабетеса, једини у овом дијелу Европе и специјализована је установа управо за ову болест", навела је она.

Радичевићева је рекла да се минерална вода користи и у физикалним терапијама, те у лијечењу болести органа за варење.

Директор Туристичке организације Врњачке Бање Иван Трифуновић рекао је новинарима да је ово почетак обостране сарадње која би требало да резултира и првом посјетом туриста из Бањалуке за новогодишње празнике.

Он је позвао туристе да посјете "краљицу бањског туризма", те да се добро проведу за новогодишњу ноћ, додавши да је за то довољно 10 КМ.

Презентацију је у просторијама Привредне коморе Српске организовала општина Врњачка Бања уз подршку Туристичке организације града Бањалука и Туристичке агенције "Унис турс", те привредних субјеката.