ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика08/11/2019

ДОДИКОВО ПРАВО ДА ПОКРЕНЕ ИНИЦИЈАТИВУ У УСТАВНОМ СУДУ

 

САРАЈЕВО, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је данас у Сарајеву да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик има право за покретање иницијатива у Уставном суду БиХ.

 

"Сваки члан Предсједништва БиХ има право на покретање иницијатива према Уставном суду БиХ", рекао је Шаровић новинарима у Сарајеву, коментаришући захтјев Додика Уставном суду БиХ за оцјену уставности Закона о измјенама и допунама Закона о застави БиХ.

Према Шаровићевим ријечима, Додик увијек има то право, а да ли ће то бити у тој мјери да и добије позитиван епилог на Уставном суду, друго је питање и ствар процјене.

"Морам признати да не знам детаље о овој иницијативи, али да је она легитимна, као што су биле и иницијативе неких других чланова Предсједништва то је потпуно јасно", закључио је Шаровић.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поднио је јуче Уставном суду БиХ захтјев за оцјену уставности Закона о измјенама и допунама Закона о застави БиХ.

У Генералном секретаријату Предсједништва БиХ 18. фебруара Срни је потврђено да је Закон о измјенама и допунама Закона о застави БиХ који прописује да "ниједна друга застава не смије бити истакнута уз заставу БиХ", као и новчане санкције неважећи, није уставан и никада није потврђен у Предсједништву БиХ нити је та одлука објављена у "Службеном гласнику БиХ".