ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана08/11/2019

БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ

 

МОДРИЧА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Борачка организација Модриче обиљежила је данас крсну славу Митровдан служењем помена и полагањем вијенаца на спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у овој општини.

 

Предсједник Општинске борачке организације Жељко Терзић рекао је да се обиљежавањем крсне славе Борачке организације Републике Српске одаје пошта свим борцима погинулим за Републику Српску, као и Србима страдалим у претходним ослободилачким ратовима.

"Митровдан је и дан када демобилисани борци са породицама погинулих бораца, представницима власти, свештенством Српске православне цркве и гостима евоцирају успомене на стварање и одбрану Републике Српске, за коју је са простора Модриче погинуло 255 бораца и цивила", рекао је Терзић.

Он је подсјетио да у Модричи данас живе породице 785 погинулих бораца и више од 700 ратних војних инвалида са подручја ове општине, као и прогнани из више од 30 општина бивше Југославије.

Ломљењу славског колача и славском ручку у Светосавском дому Цркве Успења Пресвете Богородице у Модричи присуствовали су и начелник општине Младен Крекић, представници организација и удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинскиог рата, предузећа и институција, те представници мјесних борачких организација Модриче.