ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана08/11/2019

БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ

 

ПРЊАВОР, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Борачка организација општине Прњавор обиљежила је данас крсну славу Митровдан служењем парастоса и полагањем вијенаца у Спомен- храму на Вучијаку.

 

Замјеник предсједника Борачке организације општине Прњавор Славољуб Вуковић подсјетио је да ова борачка организација има око 6.700 чланова, међу којима 1.100 ратних војних инвалида и око 600 породица погинулих бораца.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш подсјетио је да је Прњавор у протеклом рату изгубио 626 бораца, те да је друга општина у Републици Српској по броју погинулих у односу на број становника.

"Како код нас није било ратних дејстава тај податак довољно говори да су борци били широм Републике Српске и да је цијена коју смо платили висока, да су борци ове општине дали немјерљив допринос стварању Републике Српске и одбрани своје општине", рекао је Томаш.

Он је подсјетио да се у свим мјесним заједницама ове општине током цијеле године служе парастоси и на тај начин чувају успомене на погинуле борце.

"Њихов допринос не смијемо никада заборавити, а Борачка организација ће увијек имати апсолутну подршку локалне заједнице", поручио је Томаш.