ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана08/11/2019

СЛУЖЕН ПАРАСTОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА У ОTАЏБИНСКОМ РАTУ

 

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Спомен-храму Свете Петке у Козарској Дубици данас је служена је литургија и парастос за погинуле борце у отаџбинском рату, а општинска Борачка организација обиљежила је крсну славу - Митровдан.

 

У Храму Свете Петке испред спомен-плоча са именима погинулих бораца из Козарске Дубице вијенце су положили начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић са сарадницима, делегација општинске Борачке организације, те делегација Полицијске станице Козарска Дубица.

Предсједник општинске Борачке организације Драгољуб Ћибић честитао је крсну славу свим припадницима борачке популације у Козарској Дубици и породицама погинулих бораца.

"Свакако да амбијент и стање Борачке организације није онакво какво ми очекујемо, али ове године смо имали изборне активности, тако да идуће године очекујемо и веће резултате и више активности око питања које смо покренули на регионалном нивоу", изјавио је Ћибић.

Он је рекао да мора бити поправљен материјални положај демобилисаних бораца, јер има доста њих који живе у лошем материјалном стању и стању социјалне потребе.

Предсједник Скупштине општине Козарска Дубица Милован Баришић рекао је да је данашњи датум и прилика да се разговара и подсјети на догађаје из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

"Ово је још једна прилика да се помолимо и поклонимо палим у одбрамбено-отаџбинском рату, који су били најхрабрији и своје животе уградили у темеље Републике Српске", изјавио је Баришић.

Он је додао да је данашњи датум и прилика да за сјећање на пут 11. Дубичке бригаде која ни метар територије није препустила непријатељу.

Литургији и парастосу у Храму Свете Петке присуствовао и Пантелија Ћургуз, бишви командант штаба 11. Дубичке бригаде.

"Овакви догађаји треба да имају тежину и, уједно, прилика да се упуте поруке нама, саборцима, нашим јунацима који су несебично дали себе за ову државу", рекао је Ћургуз.

Литургији и полагању цвијећа испред спомен-плоча, осим чланова породица палих бораца, присуствовали су демобилисани борци и други грађани.

Обиљежавање Митровдана у Козарској Дубици завршено је освештањем славског колача и кољива, те свечаним ручком у Светосавском дому.