ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/11/2019

СА ПРЕМИЈЕРОМ РАЗГОВАРАНО О НОВИХ ПЕТ ПРОЈЕКАТА

 

БРАТУНАЦ, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић изјавио је да је на данашњем састанку са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем разговарано о нових пет пројеката који треба да буду реализовани на подручју ове локалне заједнице, чија је вриједност око 50 милиона марака.

 

Наводећи да је договорено да ће сви ти пројекти бити реализовани у одређеним фазама, Млађеновић је изјавио новинарима у Братунцу да је један од пројеката изградња зграде општинске управе за шта је обезбијеђен милион КМ из средстава Владе Србије у оквиру програма помоћи општинама Републике Српске.

Према његовим ријечима, 600 хиљада марака обезбиједиће општина продајом дијела локације на којој је била стара општинска зграда, а 500 хиљада биће помоћ Владе Републике Српске.

Млађеновић је навео да се остали пројекти односе на изградњу заобилазнице око Братунца, изградњу кружног тока у овом мјесту, регионалног спомен-обиљежја и уређење паркиралишта.

"Тема разговора била је изградња и граничног прелаза што није надлежност ни Владе Републике Српске ни општине које су своје обавезе извршиле, као и Србија која је изградила мост властитим средствима. Република Српска изградила је прилазне путеве и исплатила земљиште, општина је завршила свој дио посла, али ниво БиХ није урадио свој дио посла и изградња граничног терминала због тога чека", појаснио је Млађеновић.

Млађеновић је изразио наду да ће коначно у заједничким органима на нивоу БиХ показати разум и омогућити да се овај пројекат заврши што би била основа за бржи развој општине Братунац и шире регије.

Он је рекао да је данашњи састанка са премијером Републике Српске наставак добре сарадње ове локалне заједнице и Владе и да је у посљедњих десетак година у капиталне инвестиције у Братунцу уложено око 150 милиона марака.