ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика08/11/2019

ДАЧИЋ: ТИРАНА ДА СЕ ИЗВИНИ ЗБОГ ИЗЈАВА ЦАКАЈА

 

БЕОГРАД, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић истакао је да очекује извињење Албаније због изјава њеног званичника Гента Цакаја на рачун Србије и њених званичника да су одговорни за масовна убиства Албанаца на Косову и Метохији, за милионе долара штете и да имају криминалну прошлост.

 

Дачић је у саопштењу навео да очекује да Влада Албаније осуди и да се дистанцира од јучерашње изјаве свог вршиоца дужности министра за Европу и спољне послове Гента Цакаја, којом је увриједио Србију и њене највише званичнике.

"Реч је о најгрубљем фалсификату догађаја на Косову и Метохији током деведесетих година прошлог века, због чега очекујем и извињење Владе Албаније", истакао је Дачић.

Он је подсјетио да је Цакај изјавио, између осталог, да је Србија током сукоба на Косову и Метохији "одговорна за убиство више од 12.000 Албанаца, масовну депортацију више од милион људи и милионе долара штете".

"Због ових грубих фалсификата догађаја на Косову и Метохији и увреда Србије и њених највиших званичника очекујемо од Владе Албаније да се дистанцира, да осуди и да се извини због изјава свог вршиоца дужности министра", нагласио је Дачић.

Он је додао да изјава Цакаја не доприноси добросусједским односима Србије и Албаније.

Дачић је истакао да је та изјава и директно у супротности са настојањима руководства Србије да унапређује добросусједске односе са Албанијом и тако допринесе стабилности и развоју региона.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: