ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана08/11/2019

БОРЦИ ПРОСЛАВИЛИ МИТРОВДАН

 

БРОД, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Општинска Борачка организација Брод обиљежила је данас крсну славу Светог великомученика Димитрија - Митровдан, поводом чега је уприличена посјета Спомен-соби и прислужене свијеће за погинуле борце.

 

Предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић честитао је борцима крсну славу, истакавши да је ово дан када се треба сјећати свих погинулих бораца Војске Републике Српске који су најзаслужнији за стварање Републике и одбрану српског народа.

"Велики је значај и допринос бораца у протеклом рату, а посебно погинулих бораца који су живот дали за Републику Српску. Желим да захвалим свим активистима у мјесним борачким организацијама за јединство које исказујете у свом раду", додао је Видић.

Видић је захвалио удружењима грађана који сваком пригодном приликом помажу и подржавају рад Борачке организације, као што су Заједница етажних власника Борачке зграде, "Коло Српских сестара", "Корак наде" и други који су за Митровдан припремили славско кољиво, хљеб и колаче.

У име Српске православне цркве присутни су били протојереј-ставрофор Мирослав Живковић и јереј Дарко Вукомановић.

Живковић је пожелио да Свети Димитрије својим молитавама Србима подари много вјере, љубави и разумијевања и да се ратна страдања и искушења никоме и никада не понове.

"Да нам Бог подари слободу, али да никада не заборавимо погинуле јунаке коју су дали своје животе за вјеру и слободу", рекао је у обраћању протојереј-ставрофор Живковић.

Славска свечаност одржана је у просторијама Борачке организације, уз присуство великог броја званица, чланова Организације, пријатеља и начелника општине Брод Илије Јовичића са сарадницима, који је борцима честитао крсну славу.