ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/11/2019

КОМШИЋ: УСПЈЕШНА БОРБА БиХ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

 

САРАЈЕВО, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић је данас током сусрета са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном истакао да БиХ успјешно учествује у борби против тероризма и екстремизма, чему могу свједочити и оцјене партнерских земаља.

 

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је Комшић упознао Русона о подацима којима располажу БиХ и партнерске земље о броју лица која су се налазила, или се још налазе на страним ратиштима, те о броју погинулих, процесуираних, као и о броју жена и дјеце ових лица.

Комшић је упознао француског амбасадора и о томе да је учествовање у страним оружаним формацијама кривично дјело по законодавству БиХ, те о броју до сада процесуираних повратника са страних ратишта.

Он је истакао да у БиХ нема терористичких напада, те поновио позив предсједнику Француске Емануелу Макрону да посјети БиХ, који му је недавно упутио и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић, да се лично увјери какво је стање, између осталог, и у тој области.

Комшић је поновио да је БиХ свјесна опасности глобалног тероризма и потпуно посвећена борби против тог зла, те да у том смислу Француска, као и остале земље које су погођене тероризмом, могу рачунати на подршку БиХ, додаје се у саопштењу.

Он је позвао француског амбасадора у БиХ на састанак након изјаве предсједника Француске Емануела Макрона да је БиХ темпирана бомба која куца тик уз Хрватску и суочава се са проблемом повратка џихадиста.