ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија09/11/2019

ВУЧИЋ: ЗАВРШИЛИ СМО СА ИЗГРАДЊОМ КОРИДОРА 10

 

БЕОГРАД, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на церемонији свечаног отварања источног крака Коридора 10 изјавио је да ће се сада од границе са Мађарском до југа Србије стизати за пет сати и да је то велика шанса.

 

"Велики Никола Тесла је рекао да је човек рођен да ради, да трпи и да се бори. Ми смо вредно радили и борили се да не пропадамо, већ да брзо напредујемо. Констатујемо да је Србија завршила са изградњом Коридора 10", рекао је Вучић.

Вучић је захвалиo свима који су подржали и учествовали у изградњи ауто-пута на источном краку Коридора 10, уз посебну захвалност српском члану Предсједништва БиХ Mилораду Додику за кога је рекао да је увијек уз Србију, па и онда "када није ни лако ни добро".

Он је истакао да реализација инфраструктурних пројеката, укључујући и данашњи, пружа могућност за већи долазак инвеститора и запошљавање локалног становништва, те да пружа могућност да аутентични српски производи освоје свијет, као што су Пиротски ћилим, пеглана паприка и лаванда.

Вучић је рекао да нови путеви омогућавају грађанима не само да одлазе, већ и да се враћају у Србију, те је позвао оне који су напустили државу да се врате како би остварили заједнички "српски сан".

Становницима Бугарске, Вучић је поручио да је Србија њихова земља, те да очекује туристе из те државе.

Он је рекао и да ће Бугарска за неколико дана завршити 12 километара до Софије.