ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/11/2019

ОДРЖАН КОНЦЕРТ ДЈЕЧИЈЕГ ХОРА "ВРАПЧИЋИ"

 

TРЕБИЊЕ, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Дјечији хор "Врапчићи" из Бањалуке приредио је данас концерт у требињском Културном центру поводом 25 година постојања овог хора.

 

Руководилац дјечијег хора "Врапчићи" Бранислав Ђаковић рекао је да њихов хор чине дјеца доби од три до 12 година, истакавши да су до сада објавили 16 издања са више од 100 пјесама.

Потпредсједник Скупштине града Tребиња Мијат Шаровић истакао је да овакви догађаји доприносе да живот дјеце буде разноврснији, квалитетнији и љепши.

Он је навео да су гости данашњег концерта и чланови Удружења дјеце и омладине са посебним потребама из Tребиња "Сунце нам је заједничко" који ће се представити својим репертоаром.

Шаровић је рекао да су данас чланови овог Удружења заједно са "Врапчићима" снимали спот, у склопу хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" која је ове године усмјерена на изградњу центара за дјецу и омладину са посебним потребама у Републици Српској, који ће бити изграђен и у Tребињу.

Концерт хора "Врапчићи" организован је под покровитељством предсједника Републике Српске, у оквиру активности "Промоције дјечијег стваралаштва" и града Tребиња.