ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија09/11/2019

ДОДИК ПОЧАСТВОВАН ВЕЛИКИМ УСПЈЕХОМ СРБИЈЕ

 

НИШ, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је почаствован јер свједочи важном успјеху Србије - изградњи Коридора 10, који је планиран деценијама уназад, а који је је успјела да реализује генерација политичара на челу са предсједником земље Aлександром Вучићем.

 

Након церемоније свечаног отварања Источног крака Коридора 10, Додик је рекао да су сада очекивања претворена у конкретну реализацију.

"Различите генерације политичара прије вјероватно су жељеле,али нису успјеле да створе претпоставке за тако нешто. Ево створиле су се околности да то уради ова генерација на челу са Вучићем", рекао је Додик, преноси Телевизијa "Пинк".

Предсједник Србије Александар Вучић се на церемонији отварања аутопута захвалио свим оним који су подржали и учествовали у изградњи, уз посебну захвалност српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику који је, како је рекао, уз Србију увијек, па и онда када није ни лако, ни добро.

Дионица од Просека до Црвене Реке која је дуга 22,5 киломатара и којом је комплетиран ауто-пут од Ниша до границе са Бугарском, код Димитровграда ће према ранијим најавама, за саобраћај бити пуштена у 14.00 часова

На тој траси је и тунел Банцарево, гдје је лијеви тунелски канал морао да буде продужен, а испоставило се да је неопходно изградити и галерију у коју су уграђена 132 шипа и више од 10.000 метара кубних бетона.

Источни крак Коридора 10, који је дуг 86,8 километара, карактерише 87 мостова, пет тунела, пет саобраћајних петљи.

Укупна вриједност изградње источног крака процијењена је на 476 милиона евра.

Овај крак Коридора 10 повезује Нишавски и Пиротски округ, Србију и Бугарску, а од изузетног је значаја и као транзитни коридор за саобраћај до централне Европе и Турске и даље ка Блиском истоку.