ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/11/2019

АВДАЛОВИЋ: TРАЖИЛИ ДА СКИНЕМО ''МУШЕМУ'' НА КОЈОЈ ЈЕ ПИСАЛО - МИTРОВДАН

 

НЕВЕСИЊЕ, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић изјавио је Срни да су режисер из Бањалуке Александар Пејаковић и глумци из Београда Војин Ћетковић и Дејан Луткић отказали су учешће на свечаној академији поводом Митровдана, Дана општине Невесиње и славе Борачке организације Републике Српске, уочи њеног самог почетка.

 

"Tражили су од нас да скинемо, како су рекли, мушему, а мушема је била пано на коме је писало 'Митровданске битке 1992. и 1994. године на Невесињском ратишту' уз који је стајао грб Републике Српске и натпис Влада Републике Српске - Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова. С обзиром да нисмо пристали на то, они су отаказали учешће", рекао је Авдаловић.

Он је истакао да је одржана свечана академија без обзира на те проблеме.

Начелник Невесиња демантовао је тврдње појединих медија да је режисера или глумце приморавао да хвале српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића.

"Обична је лаж да смо тражили да они хвале Милорада Додика и Александра Вучића. Они су писали сценарио на основу података које смо им дали, а није било ни ријечи о томе да некога хвале", рекао је Авдаловић.

Александар Пејаковић и Војин Ћетковић нису одговарали на телефонске позиве Срне.

Осврћући се на наводе у појединим медијима да је приликом полагања вијенаца на Споменику слободе дошло до инцидената, Авдаловић је нагласио да је вијенац положио заједно са предсједником Борачке организације Републике Српске и Борачке организације Невесиња, те да је све прошло на крајње достојанствен начин.