ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/11/2019

ЦВИЈАНОВИЋ: СНАГА СРПСКЕ ЗАВИСИ ОД ЈАЧИНЕ ЊЕНИХ ИНСTИTУЦИЈА

 

БАЊАЛУКА, 11. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је вечерас да ће снага Српске зависити од јачине њених институција које морају бити поштоване.

 

"Tе институције ће моћи да опслужују оно што су потребе грађана. Много ствари је урађено на економском плану у веома тешким околностима", рекла је Цвијановићева на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Она је истакла да нема ништа против странаца уколико хоће да раде на изналажењу добрих рјешења.

"Међутим, не желим да будем дио преварантске политике јер ми је доста такве политике из Сарајева. Tо је политика у којој може да постоји држава која је по мјери једнога и у којој ће неко тврдити да је нормално оно што је Српска истрпјела, као и њени грађани", додала је Цвијановићева.

Према њеном мишљењу, Република Српска је и даље угрожена.

"Ко неће то да види и не мора. Важно је да постоји политика која види гдје постоји проблем и на који начин га треба рјешавати", додала је Цвијановићева.

Она је напоменула да опозиција неће да прихвати очигледне ствари, али да носи одговорност за своју политику.

"Република Српска има високу аутономију. Нажалост, ствари се дешавају на нашу штету, а то што неки неће да виде имају проблем. Ја морам да видим такве свари", рекла је Цвијановићева.

Реагујући на тврдњу шефа Клуба посланика СДС-а Миладина Станића да су понуђени закључци лоши и неспроводиви, Цвијановићева је рекла да би СДС морао да буде против "бонских овлашћења" јер су њихови кадрови смјењивани одлукама високих представника.

"Шта је вама спорно у закључцима који су понуђени Народној скупштини? На основу чега опозиција тврди да су закључци неспроводиви? Tо није тачно", закључила је вијановићева. /наставиће се/бон/мис/аб