ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/11/2019

НА ДАН БИБЛИОТЕКЕ УПИСАНО ВИШЕ ОД 7.600 ЧЛАНОВА

 

БИЈЕЉИНА, 12. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Народну библиотеку "Филип Вишњић" у Бијељини данас је уписано више од 7.600 чланова који су искористили велики попуст на годишњу цијену чланарине поводом обиљежавања Дана библиотеке, рекао је Срни директор ове установе Јован Цвјетковић.

 

Он каже да је оборен прошлогодишњи рекорд од 6.630 учлањених за један дан и истиче да до краја године очекују до 10.000 чланова и више од 200.000 посјета библиотеци.

"Уз књижни фонд од 110.000 књига који стално обогаћујемо, рад Америчког кутка и Француске читаонице, кутка за дјецу, студентске читаонице и периодике, као и аудио брај интернет клуба, мислим да је рад са најмлађима пресудан за овако добар резултат наше библиотеке", оцјењује Цвјетковић.

Уз то истиче и вишегодишњу добру сарадњу са свим предшколским установама у граду и чињеницу да су дјеца, која су још у вртићу први пут уписана у библиотеку, и данас као одрасли људи чланови ове успјешне јавне установе.

"Имамо потребу за сталним набавкама стручне литературе јер је Бијељина и студентски град, а набављамо је прије свега донацијама суграђана који нам у све већем броју поклањају врло вриједне наслове из својих кућних библиотека", каже Цвјетковић.

Он додаје да је Народна библиотека "Филип Вишњић" отворена према свим завичајним писцима и често организује промоције домаћих издања у граду са све више писаца, те да има одличну сарадњу са СПКД "Просвјета" и Књижевним клубом у Бијељини.

Што се тиче укуса читалаца, Цвјетковић каже да су књижевни класици непревазиђени, а посљедњих мјесец дана највише се траже све књиге овогодишњег нобеловца Петера Хандкеа.

Током данашњег уписа у Народну библиотеку "Филип Вишњић" у Бијељини за ученике основних школа чланарина је коштала једну КМ, а за средњошколце, студенте, пензионере и остале грађане три КМ.