ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/11/2019

СУТРА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ

 

БАЊАЛУКА, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - Владa Републике Српска разматраће сутра Нацрт закона о заштити права на суђење у разумном року.

 

Предвиђено је да на сутрашњој сједници Влада разматра и Приједлог рјешења о именовању Радне групе за израду закона о испитивању поријекла имовине.

На дневном реду сједнице биће и Приједлог уредбе о измјени Уредбе о регистру насељених мјеста у јединицама локалне самоуправе Републике Српске, као и Приједлог уредбе о допунама Уредбе о поступку издавања гаранција Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Влада би требало да размотри и информацију о статистичким показатељима стања у области прерађивачке индустрије и њиховом кретању за девет мјесеци 2019. године, као и информацију о стању у намјенској индустрији Републике Српске.

На предложеном дневном реду је и разматрање Приједлога одлуке о давању сагласности на Правилник о додјели подстицаја из области енергетике и рударства, као и разматрање Приједлога одлуке о давању сагласности Министарству финансија на План утрошка средстава за капитална улагања, за период 1. јануар-30. новембар ове године у износу од 149.500 КМ.

На дневном реду, између осталог, налази се и Приједлог одлуке о утврђивању општег интереса у сврху изградње Спомен парка "9. јануар" у Добоју.

Сниматељима и фотографима биће омогућено снимање кадрова на почетку сједнице.

Након сједнице, која је најављена за 10.00 часова, биће објављено саопштење.