ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/11/2019

О НАЦРТУ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ

 

БАЊАЛУКА, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Владa Републике Српска разматраће данас Нацрт закона о заштити права на суђење у разумном року.

 

Предвиђено је да Влада разматра и приједлог рјешења о именовању Радне групе за израду закона о испитивању поријекла имовине.

На дневном реду сједнице биће и приједлог уредбе о измјени Уредбе о регистру насељених мјеста у јединицама локалне самоуправе Републике Српске, као и приједлог уредбе о допунама уредбе о поступку издавања гаранција Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада би требало да размотри и информацију о статистичким показатељима стања у области прерађивачке индустрије и њиховом кретању за девет мјесеци 2019. године, као и информацију о стању у намјенској индустрији Републике Српске.

На предложеном дневном реду је и разматрање приједлога одлуке о давању сагласности на Правилник о додјели подстицаја из области енергетике и рударства, као и разматрање приједлога одлуке о давању сагласности Министарству финансија на План утрошка средстава за капитална улагања, за период 1. јануар - 30. новембар у износу од 149.500 КМ.

На дневном реду налази се и приједлог одлуке о утврђивању општег интереса у сврху изградње Спомен парка "9. јануар" у Добоју.

Сниматељима и фотографима биће омогућено снимање кадрова на почетку сједнице.

Након сједнице, која је најављена за 10.00 часова, биће објављено саопштење.