ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет16/11/2019

ПОЛИЦИЈА ПОКРЕНУЛА ИСТРАГУ ПРОТИВ ТОРИЈЕВАЦА

 

ЛОНДОН, 16. НОВЕМБРА /СРНА/ - Британска полиција покренула је истрагу против Конзервативне партије након оптужби лидера партије "Брегзит" Најџела Фараџа о изборним преварама и махинацијама.

 

Фараџ је рекао да су чланови Конзервативне странке понудили члановима његове странке позиције у Дому лордова ако се обавежу да неће угрозити торијевце на наредим изборима 12. децембра, односно да ће се повући. Он је навео да је ријеч о осам чланова његове странке.

Скотланд јард је у међувремену покренуо истрагу у вези са најмање два случаја, јавља "Спутњик".

Уколико се испостави да је Фараџ био у праву, онда ће полиција моћи да дјелује против конзервативаца на основу оптужбе за подмићивање.

Премијер Борис Џонсон признао је да су били одређени "разговори" између виших торијеваца и партије "Брегзит", али је одбацио тврдње да су им понуђене титуле лорда, јер "торијевци тако не функционишу".

Посланик конзервативаца Мајкл Гов осудио је данас Фараџа рекавши да су његове оптужбе бесмислене.

"Једини пакт или договор за који ја знам је онај према коме је Џереми Корбин, лидер лабуриста, рекао да ће се сагласити са планом шкотског лидера Николе Стурџен за референдум о независности Шкотске", рекао је Гов за Радио Би-Би-Си.

Парламентарни избори у Британији заказани су за 12. децембар.