ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/11/2019

ДРЕЦУН: ТУЖИЛАШТВО ПРИВОДИ КРАЈУ ИСТРАГЕ

 

БЕОГРАД, 16. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је да је дошао до информација да се истраге које спроводи Специјално тужилаштво за злочине ОВК приводе крају.

 

"Сазнао сам пар информација које упућују на то да се истраге приводе крају и да се њима много много жури", рекао је Дрецун за РТС.

Он каже да је послије избора на Косову и Метохији очигледно да су Рамуш Харадинај и његов клан један од приоритета интересовања Специјалног тужилаштва и да више немају такве позиције у функционисању институција.

"Хашим Тачи је још увек такозвани председник, али се његова позиција клима због нове већине која ће вероватно бити успостављена у парламенту", сматра Дрецун.

Он наводи да је Кадри Весељи, као први човјек илегалне обавјештајне службе Тачија, одговоран за убиство више од 200 људи.

"То може да буде пут ка Тачију да се и он нађе на оптужници", рекао је Дрецун.

Адвокат из Приштине Том Гаши рекао је да је Тачи највише пута поменут у извјештају Дика Мартија о злочинима и трговини органима, на основу којег је и основан Специјални суд за злочине ОВК.

"Изгледи да добије позив Специјалног суда нису 99, већ 100 одсто", оцјењује Гаши и додаје да нема правне логике да Специјални суд заврши свој рад без позивања Тачија у било ком својству - осумњиченог или свједока.