ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/11/2019

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМ ЗА ПРОИЗВОДЊУ И ПРОМЕT ДРОГЕ

 

БАЊАЛУКА, 17. НОВЕМБРА /СРНА/ - Tужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање мјере притвора против Миладина Видачковића /45/, Слађане Видачковић /45/, Расима Хајдера /21/ и Памеле Дукић /20/, сви из Градишке, који се сумњиче за неовлаштену производњу и промет опојних дрога, речено је Срни у овом тужилаштву.

 

Из тужилаштва наводе да се Миладин Видачковић сумњичи и за кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога, а Слађана Видачковић и за кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Тужилац је предложио притвор због постојања опасности од бјекства, због постојања нарочитих околности које указују да би боравком на слободи могли утицати на свједоке, те због бојазни да ће поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Ова лица се сумњиче да су од 2016. до 2019. године вршили набавку и препродају марихуане корисницима на подручју Бањалуке и Градишке.

Ухапшени су у оквиру акције кодног назива "Мерлин два", коју су заједно спровели Окружно јавно тужилаштво Бањалука, Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, те полицијске управе Бањалука и Градишка.