ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/11/2019

КОШАРАЦ: ПОСЛОВНИК СЕ НЕ МОЖЕ МИЈЕЊАТИ У ХИТНОЈ ПРОЦЕДУРИ

 

САРАЈЕВО, 20. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац успротивио се одржавању данашње сједнице Представничког дома са захтјевом за измјену Пословника овог дома, истичући да је ријеч о битном документу који се не мијења у хитној процедури.

 

"Не постоји елемент хитности за сазивање сједнице", истакао је Кошарац у расправи о дневном реду сједнице.

Он је подсјетио да су закључно са 15. новембром све странке доставиле кандидате за комисије Представничког дома, а да је захтјев за хитну сједницу достављен 18. новембра.

"О иницијативи за сазивање хитне сједнице смо знали много раније. Једини пословнички редослијед би био да Колегијум Представничког дома закаже редовну сједницу и да се уђе у процес именовања сталних радних тијела", нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, једино оправдано било би да је хитна сједница сазвана због тога што није конституисана Комисија за припрему и избор предсједавајућег Савјета министара, јер су у том случају прекршени Пословник и Закон о Савјету министара.

"Зато смо били врло јасни да је непотребно заказивати сједницу Представничког дома са оваквом тачком дневног реда", додао је Кошарац.

Он је упозорио на опасност да убудуће константно буду инициране хитне измјене Пословника, што би могло да резултира нечим што нико у Представничком дому не жели.

"Измјена Пословника је озбиљан процес и увођење овакве праксе може овај нормативни акт довести у фазу непримјене", закључио је Кошарац. /наставиће се/сс/об