ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/11/2019

ПОЧЕЛА ХИТНА СЈЕДНИЦА

 

САРАЈЕВО, 20. НОВЕМБРА /СРНА/ - Трећа хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ почела је данас у Сарајеву са само једном тачком дневног реда - захтјевом за разматрање Приједлога измјене и допуне Пословника Представничког дома парламента БиХ, кога су упутили посланици Мирко Шаровић, Драган Мектић, Бранислав Бореновић и Мира Пекић, по хитном поступку.

 

"Позната је чињеница да након одржаних Општих избора у БиХ није дошло до формирања сталних комисија Представничког дома, чиме је онемогућен нормалан рад и обављање основе законодавне функције", навели су посланици у свом захтјеву.

Они наводе да се измјенама Пословника поједностављује процедура формирања сталних комисија Представничког дома.

Према одредби члана 6 Пословника који би требало да се мијења "политичке партије, коалиције и листе независних кандидата које имају изабраног најмање једног посланика у Представничком дому предлажу на конститутивној сједници по једног кандидата, а изабрани независни кандидати се по аутоматизму кандидују за чланство у Комисији за припрему избора Савјета министара, одмах након избора чланова Колегијума Дома". /наставиће се/об/сс/фото/видео