ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/11/2019

ПРВО ПРОЧИТАТИ ШТА ПИШЕ У ДОКУМЕНТУ, ПА ОНДА КОМЕНТАРИСАТИ

 

БАЊАЛУКА, 20. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је Срни да документ Програм реформи БиХ, који је усвојило Предсједништво БиХ, не прејудицира чланство БиХ у НАTО, нити нарушава војну неутралност.

 

"У документу прецизно пише да не прејудицира чланство у НАTО. Било би добро да тај документ, који се зове Програмске реформе БиХ, Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и Драган Мектић и сви који критикују на невиђено прво прочитају шта тамо пише и како пише, а онда излазе у јавност и коментаришу", истакао је Вишковић.

Он је нагласио да тај документ не прејудицира чланство у НАTО, односно да су то реформе које не прејудицирају чланство, те да је за сваку врсту кретања ка чланству потребна нова одлука Предсједништва и Парламентарне скупштине БиХ, а одлуке ће се доносити у складу са ставовима свих органа власти", појаснио је премијер Српске.

Говорећи о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара, Вишковић је рекао да је то добра вијест, јер ће коначно бити формирана власт на нивоу БиХ.

"Чињеница је да годину дана нисмо имали формиран Савјет министара и да су због тога били заустављени инфраструктурни пројекти што је направило велику штету по буџет Републике Српске. Сада су створени услови да се именује предсједавајући Савјета министара, што је за нас веома важно", констатовао је Вишковић.

Он је оцијенио да су се Шаровић, Мектић и Игор Црнадак надали да ће и овај мандат потпуно неоправдано провести у фотељама и кад је томе дошао крај сад су љути и губитак својих привилегија И позиција правдају неком измишљеном причом о наводном чланству у НАТО.

"А какву су политику представници СДС-а и ПДП-а водили у Сарајеву најбоље показује недавни примјер када је српски министар Мирко Шаровић на телефонској сједници Савјета министара прихватио извјештај Агенције за развој високог образовања и осигурања квалитета БиХ чиме је нанио огромну штету нашим јавним
универзитетима и студентима у Републици Српској. То је та њихова политика коју су водили у Сарајеву", истакао је Вишковић.

Он је рекао да ће вријеме најбоље показати ко је био у праву, као што је и до
сада било када су на дневном реду биле важне теме по Републику Српску и њене интересе.