ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија20/11/2019

ПОДРШКА РАЗВОЈУ ИСТОЧНОГ НОВОГ САРАЈЕВА

 

БАЊАЛУКА, 20. НОВЕМБРА /СРНА/ - Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић у разговору са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем навела је да ће од наредне године кроз наставак пројекта "Енергетска ефикасност" бити улагано у енергетску санацију јавних објеката из области образовања и здравства.

 

Голићева је истакла да ће кроз овај пројекат, који ће трајати до 2023. године, осим у ову локалну заједницу, улагања у енергетску санацију објеката бити настављена и у другим општинама на подручју града Источног Сарајева.

Голићева је подсјетила да кроз овај пројекат за реконструкцију Средњошколског центра "28. јуни" у Источном Новом Сарајеву издвојено 450.000 КМ.

На састанку је разговарано и о изградњи водовода "Миљевићи" на подручју Источног Сарајева, чија је укупна вриједност 200.000 КМ.

Голићева је рекла да ће Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, у складу са својим надлежностима, финансијски помоћи реализацију тог пројекта.

Ћосић је захвалио за успјешну реализацију пројекта енергетске санације Средњошколског центра "28. јуни", чиме су омогућени оптимални услови за школовање 550 ђака.

Влада Српске је од 2006. године у општину Источно Ново Сарајево по различитим основама уложила 131 милион КМ, док је 32 милиона КМ пласирано кроз кредите Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

Састанку су присуствововали помоћник министра за екологију Свјетлана Радусин и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић.