ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/12/2019

ДАНАС О ИМЕНОВАЊУ ТЕГЕЛТИЈЕ

 

САРАЈЕВО, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас би на хитној сједници требало да потврди именовање Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара.

 

На дневном реду је и именовање чланова сталних комисија Представничког дома:
Уставноправне, Комисије за спољне послове, за спољну трговину и царине, за финансије и буџет, за саобраћај и комуникације и Комисије за остваривање равноправности полова, објављено је на веб-страници парламента БиХ.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић рекао је јуче да очекује да ће на сједници овог дома бити потврђено именовање Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара и да ће до краја године бити именовани министри и њихови замјеници у тој институцији.

Звиздић је рекао да послије потврде именовања Тегелтије слиједи достављање имена за министре и замјенике министара, те процедуре провјере које спроводе Централна изборна комисија и Агенција за истраге и заштиту.

И предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац очекује да ће у овом дому бити потврђено именовање Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара, а до краја године и комплетиран састав ове институције.

Он је увјерен да ће Тегелтија на данашњој хитној сједници Представничког дома аргументовано и јасно изнијети план рада, те да ће услиједити парламентарна расправа са аспекта различитих политичких ставова, чији ће резултат бити именовање предсједавајућег Савјета министара.

"Вјерујем да ће послије потврђивања Тегелтија отворити дијалог са политичким структурама традиционалне коалиције у Републици Српској окупљене око СНСД-а - СП, ДНС и Уједињена Српска", рекао је Кошарац.

Тегелтију је 19. новембра именовало Предсједништво БиХ, а препоруку да се потврди потом је дала и Комисија за именовање Савјета министара.

Сједница је заказана за 10.00 часова.