ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво05/12/2019

НЕДЕЉКО МИТРОВИЋ ОСТАЋЕ УПАМЋЕН КАО ВЕЛИКИ БОРАЦ ЗА ПРАВДУ И ИСТИНУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Недељка Митровића, некадашњег предсједника Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.

 

Додик је нагласио да је са великом тугом и жаљењем примио вијест о смрти Недељка Митровића који ће, како је рекао, остати упамћен као велики борац за истину и правду.

Он је истакао да је Митровић дао велики допринос у тражењу несталих српских цивила и бораца, те да његов одлазак представља велики губитак за породицу и пријатеље, али и за српски народ и Организацију породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила којој се предао у потпуности и за коју је радио до посљедњег тренутка.

"Потресен вијешћу о смрти овог великог и пожртвованог човјека, примите изразе мог најдубљег саучешћа", наводи се у телеграму саучешћа српског члана Предсједништва БиХ.

Недељко Митровић преминуо је синоћ у 78. години након дуже болести у Београду, гдје се налазио на лијечењу.

Митровић је у два мандата обављао функцију предсједника Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске. Са ове позиције повукао се из здравствених разлога.

Био је и потпредсједник Удружења породица заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске основаног 1996. године.