ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2019

ЂАПИЋ ЈАВНО ПРИЈЕТИ ПУПОВЦУ ЗБОГ ЋИРИЛИЧНИХ БИЛБОРДА

 

ЗАГРЕБ, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједнички кандидат, биши "праваш", Анте Ђапић јавно пријети Милораду Пуповцу због предизборних плаката и билборда штампаних на ћирилици и поручује му да "милости више неће бити" и да му се "не пише добро".

 

Српско национално вијеће је, у склопу програма "Да се боље разумијемо", штампало своје верзије предизборних билборда главних кандидата за предсједника Хрватске тако што је њихове слогане и имена написало на ћирилици.

"Милости више неће бити, неће бити ни државних упоришта, неће бити ни слабости и несналажења, неће бити ни расположења за толеранцију твојих политичких свињарија", поручио је Ђапић лидеру Самосталне демократске српске странке Милораду Пуповцу.

Ђапић тврди да плакати на ћирилици заправо значе - "ово је Србија".

"У јеку кампање за предсједника Републике, државе хрватског народа, незаконито јавно комуницираш на српском језику и писму у земљи и држави чија је уставна обавеза хрватски језик и латинично писмо", поручује Ђапић Пуповцу.

Он билборде на ћирилици назива "шамаром националним политикама и државним институцијама" и поручује да то "неће бити дуга вијека".

Ђапић тврди да на тај начн Пуповац и Срби буде хрватски народ "као што су то учинили деведесетих година прошлог вијека".

"А тада вам се не пише добро", поручује Ђапић.

Ни други предсјенички кандидат Мирослав Шкоро нема разумијевања за "предсједничке билборде" на ћирилици и пита Пуповца - одакле ми новац.

СНВ је штамапао плакате и билборде предсједничких кандидата /са њиховим предизборним слоганима/ Колинде Грабар - Китаровић, Зорана Милановића и Мирослава Шкоре на ћирилици, наводе хрватски портали.