ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2019

БОШКОВИЋ: НАСИЉЕ НАД ЖЕНОМ ЈЕ ЗЛОЧИН

 

ДОБОЈ, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Организације жена Демоса Републике Српске Александра Бошковић поручила је данас у Добоју да је насиље над женама злочин и да кривичне одредбе против починилаца морају да буду пооштрене.

 

"Насиље над женама постоји и то је евидентно. Суштински проблем је колико се оно пријављује и какве су кривичне одредбе", рекла је Бошковићева Срни.

Она је навела да овом проблему мора бити системски приступљено, те укључити комплетно друштво, а веома је важно да младима о штетности насиља буде указано већ у дјетињству.

Бошковићева је данас у Добоју присуствовала обиљежавању Међународног дана борбе против насиља над женама, које је организовао добојски Градски одбор Демоса у оквиру чега су чланови ове партије суграђанима дијелили едукативне летке и цвијеће.

Предсједник добојског Демоса Слађан Јовић указао је да је жена носилац активности у породици и да не смије да трпи насиље.

Јовић је најавио да ће Демос преко својих одборника у Скупштини града Добоја покренути иницијативу за израду стратегије о заштити жене у друштву.