ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика07/12/2019

ДО ПОНЕДЈЕЉКА ИМЕ МИНИСТРА ИЗ РЕДОВА ДНС-а

 

ПРИЈЕДОР, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је данас да ДНС жели једно од три министарска мјеста у Савјету министара и да је са тим ставом упознао предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтију.

 

"Очекујем да ћемо то успјети договорити са СНСД-ом и да ћемо до понедјељка моћи дати име министра из редова ДНС-а. Тражимо једно министарско мјесто. Спремни смо на два мјеста одмах одреаговати. Битно је да је једно од три", рекао је Павић новинарима у Приједору.

Павић каже да је младе ДНС-а током данашњег разговора још једном упознао са основним смјерницама политике ДНС-а, као и са Програмом реформи БиХ.

Он је додао да је младе упознао и са ставовима ДНС-а о НАТО-у и да на том путу треба слиједити Србију, као и о формирању власти на ниову БиХ те тренутним односима у коалицији.

"Млади су опредијељени да граде бољу будућност за себе и све који живе у Републици Српској. Њихово интересовање не само за ово што је данас него шта ће бити за десет година, у складу је са оним што ради ДНС, а радимо дугорочно, не подлијежемо тренутним политикантским питањима, него се систематски и организовано бавимо најкрупнијм питањима политичког и економског развоја", истакао је Павић.

Према његовим ријечима, млади имају подршку ДНС-а за своје активности јер су били та снага која је након покушаја рушења ДНС-а крајем прошле године чврсто стајала на принципима политике ове странке.

Предсједник Организације младих ДНС-а Боривоје Обрадовић изјавио је да је Приједор изабран за мјесто одржавања данашњих сједница Предсједништва и Главног одбора младих ДНС-а јер слови за базу ове странке, гдје је и омладина и уопште странка најјача.

"У посљедњих годину дана примјетни су знатни напади свих могућих политичких актера на ДНС. Намјерно смо изабрали Приједор јер нас баш то мотивише да будемо још јачи и снажнији и да наставимо тренд раста на наредним изборима", поручио је Обрадовић.

Предсједник младих ДНС-а Приједор Бојан Мартић рекао је да су се у Приједору данас окупили представници младих ДНС-а из свих општина и градова Републике Српске.

"Стање у организацији младих у Приједору је на завидном ниову. Подмлађујемо организацију и имамо стабилну будућност и добар тим који ће наставити даље радити за ДНС у Приједору и на нивоу Републике Српске", навео је Мартић.