ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника10/12/2019

УХАПШЕНИ ХОЛАНЂАНИН ПРЕДАТ СУДУ БиХ

 

БАЊАЛУКА, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске предали су Суду БиХ Корнелиса Маринус ван Велзена, рођеног у Линдену у Холандији ради екстрадиције по потјерници те земље, рекла је Срни начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

 

Ван Велзен ухапшен је јуче у оквиру међународне полицијске акције кодног назива "Мадагаскар" која је усмјерена на разбијање организоване криминалне групе која се бави неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога.

У претресима на подручју Холандије полиција је јуче одузела 18 килограма МДМА дроге, чија је вриједност 360.000 евра. Према тврдњама холандске полиције, од 18.000 килограма дроге МДМА буде милион екстазија.

МДМА је синтетичка психоактивна дрога, по хемијском саставу слична метамфетамину и халуциногеном мескалину и у чистој форми је бијели кристални прах.

Миљановићева је јуче изјавила Срни да су претреси извршени на пет локација на подручју БиХ, те да је једно лице је лишено слободе, док је хонадска полиција извршила претресе на 15 локација у тој земљи.

Она је навела да је приликом претреса пронађено више предмета који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Акцију "Мадагаскар" јуче су спровели полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у сарадњи са Полицијом Холандије.

У реализацији активности учествовали су и припадници Сипе, а акција је извршена под надзором Tужилаштва БиХ.