ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости11/12/2019

АПЕЛ ДА СЕ ПОМОГНЕ ЗБРИЊАВАЊУ МАЧАКА У ПАРКУ КОД ЗЕЛЕНОГ ВЕНЦА

 

БЕОГРАД, 11. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Више од 20 мачака смјестило се у двије мале кућице у центру Београда у парку између хотела "Москва" и Зеленог венца, крај Рељине улице, али постоји опасност да би ускоро могле да остану и без овог малог склоништа.

 

Кућице је направио један од доброчинитеља, станар из оближње зграде, који се са пар комшија, брине о њима, али је апеловао да се помогне у збрињавању ових мачака јер ће у овим кућицама моћи да остану само још два мјесеца.

Овај доброчинитељ, који жели да остане анониман, навео је да до сада није стигла никаква конкретна помоћ, а азили за животиње које је посјетио не посједују одговарајуће хигијенске услове, те да не вјерује баш ни невладиним организацијама.

Он сматра да би било најбоље када би неки љубитељ мачака уступио своје приватно двориште у граду за смјештај кућица за мачке, како би волонтери могли да наставе да брину о њима.

У разноликој мачијој дружини, најстарији је црно-бијели мачор Жика, који је нашао топлину у кућици у овим хладним данима. Дешава се да људи остављају и мачиће које овај доброчинитељ мора и ноћу да храни да би преживјели.

"О овим мачкама брину поједини станари из оближњих зграда, хранећи их два пута дневно, али их поједини мрзе", прича овај доброчинитељ и истиче да је једном чак ту затекао и змију шарку, али су је мачке савладале.

Мачке су добро ухрањене, неке вакцинисане, пију млијеко, једу храну за мачке, а поједини пролазници дарују и новац за њихову храну.

Ови људи који се брину о мачкама апелују на све који могу да помогну да се ове мачке збрину на одговарајући начин јер би у супротном могле угинути.