ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/12/2019

У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ ОПРЕМАЊЕ ПРВОГ СПРАTА ОБЈЕКTА "TЕРМЕ ОЗРЕН"

 

ПЕTРОВО, 13. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У завршној је фази опремање првог спрата и базена бањско-туристичког комплекса "Tерме Озрен" који се гради у Какмужу код Петрова, рекао је Славиша Јовић, директор бијељинске компаније "Милојевић Гиље-гас", у чијем је саставу овај комплекс.

 

Јовић је рекао да је изградња комплекса "Tерме Озрен", вриједног више од 10 милона КМ почела 2017. године, а план управе је да комплекс буде отваран по фазама, саопштено је из општинске управе Петрово.

Он је навео да прва фаза подразумијева пуштање у рад свих базена, спа и велнес центра, ресторана са кухињом, медицинског блока, као и соба и апартмана на првом спрату објекта.

"Наша жеља је да све завршимо до првог маја. Међутим, све зависи од тога колико успијемо искористити предстојеће зимске мјесеце. Иводе се занатски радови, а неке собе ће већ за неколико дана бити спремне за опремање намјештајем", рекао је Јовић.

Јовић је рекао да је комплетан објекат затворен, односно постављена је сва вањска столарија и пуштено гријање.

Он је као наредни изазов навео спровођење топле воде до објекта.

"У првом моменту нисмо знали шта тај посао подразумијева, што нам је повећало трошкове за око 1,5 милиона КМ. Други проблем нам је и даље недовољан број радника, али надамо се да ћемо, упркос свим тешкоћама, свечано отварање објекта уприличити почетком наредне љетне сезоне", рекао је Јовић.

Према његовим ријечима, други и трећи спрат објекта, у којима ће до маја бити завршено око 60 одсто радова, биће отварани у наредним фазама пројекта.

Градилиште је данас са сарадницима обишао и начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је изразио задовољство чињеницом да се радови полако, али сигурно, приводе крају.

"Ово је огроман пројекат - комплекс какав засигурно не постоји у широј регији. Заиста сам поносан на чињеницу да је руководство општине Петрово дало свој допринос у обезбјеђивању услова за почетак реализације пројекта", рекао је Петковић.

Петковић је захвалио власнику компаније "Милојевић Гиље-гас" Драгиши Милојевићу, нагласивши да ће у озренским "Tермама", само у првој фази, бити запослено око 40 радника, највише угоститељског, али и других профила, а према договору са менаџментом предност при запошљавању имаће становници општине Петрово.

У оквиру Бањско-туристичког комплекса "Tерме Озрен" гостима ће на располагању бити четири отворена и седам затворених базена, од којих ће 10 бити са топлом водом, а један са нераблаженом термоминералном изворском водом.

Посебна атракција биће тобогани, од оних за дјечији узраст, па до највећег затвореног тобогана дугог 121 метар.

У спа и велнес центру гости ће моћи да уживају у саунама, турском купатилу, сланој соби и другим пратећим садржајима.

У саопштењу је наведено да је термоминерална вода у Какмужу научно испитивана и доказано је да помаже код реуматизма, псоријазе, проблема са синусима, при деформацији кичменог стуба, повишеног крвног притиска, као и низа других обољења.