ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/12/2019

ОПОЗИЦИЈА И ДАЉЕ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ЈАВНОГ СЕРВИСА

 

БЕОГРАД, 13. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Блокада зграде Радио-телевизије Србије, коју су данас у подне отпочеле присталице опозиционог Савеза за Србију, траје већ више од шест часова.

 

Нико не може да уђе ни на један улаз у зграде РТС-а у Таковској и Абердаревој улици јер су присталице Вука Јеремића блокирале улаз у Таковској, Бошка Обрадовића у Абердаревој, а Драгана Ђиласа прилаз са доњег улаза у Абердаревој улици.

Индицената није било, пушта се музика са разгласа, окупљени дувају у пиштаљке, а чују се и сирене, а нико не може ни да уђе ни да изађе из зграде.

Један од лидера Савеза за Србију Вук Јеремић рекао је у обраћању на почетку блокаде да су се на овај потез одлучили јер, како је навео, "РТС у последњих осам година не ради свој посао" и да су дошли како би скренули пажњу јавности да Јавни сервис треба битно другачије да се односи према професији.

Организатори блокаде дијелили су памфлете на којима се између осталог наводи да је РТС дужан да "отвори врата за истину о бројним аферама, попут Јовањице, плагијата, Крушика, трговине оружјем, штрајка у Пошти, Савамале, убиства Оливера Ивановића, страдања радника у Лучанима, покушај убиства новинара Милана Јовановића..."

Испред улаза у Таковској улици примијетно је присуство полиције, али не у великом броју.

Организатори су најавили да ће блокада трајати до 20.00 часова.

Најаву блокаде осудили су руководство РТС-а и новинарска удружења.