ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/12/2019

ХИПОКРАТОВУ ЗАКЛЕТВУ ПОЛОЖИЛО 111 ДИПЛОМАЦА

 

ФОЧА, 14. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Додјелом диплома и полагањем Хипократове заклетве данас је 111 дипломаца са четири студијска програма Медицинског факултета у Фочи свечано ступило у љекарску професију, а овом приликом су промовисана и два магистра медицинских наука, те три мастера.

 

Промовисан је један мастер здравствене његе и два мастера специјалне едукације и рехабилитације.

На церемонији у Градском позоришту дипломе су добила 52 доктора медицине, 20 доктора стоматологије, 21 медицинар здравствене његе и 18 професора специјалне едукације и рехабилитације који су студије завршили у протеклих годину дана.

Дипломци Медицинског факултета у Фочи тражени су широм региона, а како би квалитетом били још конкурентнија високошколска установа најављена је модернизација наставе, акредитација студијских програма-специјалне едукације и рехабилитације и здравствене његе, инфраструктурни пројекти и проширење капацитета зграде овог факултета.

Декан Медицинског факултета Дејан Бокоњић рекао је да је први план за наредну годину увођење наставе на енглеском језику, јер се очекује око 50 страних студената, што ће утицати на интернационализацију факултета, универзитета и локалне заједнице.

"Наше докторске студије и Центар за биомедицинска истраживања већ дају велике резултате, објављују се научно-истраживачки радови у озбиљним часописима на СЦИ листи", рекао је Бокоњић.

Медицински факултета у Фочи за 26 година постојања и рада израстао је у озбиљну и респектабилну институцију посвећену највишим стандрадима у образовању и научном истраживању и са правом важи за перјаницу Универзитета у Источном Сарајеву.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је да је Медицински факултет најбољи са овог универзитета по томе што је једини већ у јуну испунио уписну квоту.

"Затим према броју пројеката у којем учествују наши наставници и сарадници, према броју цитата и објављених радова у међународним часописима са импакт фактором, као и према квалитету размјене студената и асистената", навео је Кулић.

Миланка Тривковић из Зворника љекарску професију потврђује са просјеком 9,76 и титулом најбољег студента студијског програма Медицина.

Дугогодишњи труд, рад и учење већ је крунисала запослењем у зворничком Дому здравља.

"Медицина је захтјевна, тражи пуно одрицања, труда и рада, али ко се пронађе у томе и воли је, истраје и успије на крају. Поносна сам на ову награду, а тренутно радим као доктор породичне медицине у Дому здравља у Зворнику и задовољна сам", рекла је Тривковићева.

Факултет данас има четири студијска програма - медицина, стоматологија, здравствена њега и специјална едукација и рехабилитација, а 2014. године заживио је и трећи циклус судија.

На факултету тренутно студира око 1.500 студената из Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: