ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима26/12/2019

МЈЕСТИМИЧНО КЛИЗАВИ КОЛОВОЗИ, ПОЛЕДИЦА У ВИШИМ ПРЕДЈЕЛИМА

 

БАЊАЛУКА, 26. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У већем дијелу Републике Српске коловози су мјестимично мокри и клизави, смањена је видљивост, поледице има у вишим предјелима и преко планинских превоја, а учестали су и ситнији одрони, указују из Ауто-мото савеза Српске.

 

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ на појединим дионицама у вишим пределима мјестимично има снијега на коловозу, а посебан опрез неопходан је на путевима Гламоч-Млиниште и Ливно-Шуица-Купрес.

Због изградње моста на ријеци Сави, измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, због санације коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на дионици магистралних путева Руданка-Добој један, Каракај два-Дрињача, као и Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруша, те Јоховац-Руданка.

Настављена је реконструкција коловоза на дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, због чега се саобраћај одвија једном траком.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац, Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Дрињача-Коњевић Поље у току је реконструкција коловоза, па се саобраћа једном траком, уз регулацију семафорима.

Деминирање терена у току је на радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод, због чега су на снази привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак, радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

Саобраћај је обустављен за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, због безбједносних разлога.