ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима29/12/2019

СВЕ ЈЕ ПРОХОДНО, АЛИ СНИЈЕГ ОТЕЖАВА САОБРАЋАЈ У ВИШИМ ПРЕДЈЕЛИМА

 

БАЊАЛУКА, 29. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос је проходна, али се због снијега, поледице и јаког вјетра, који мјестимично ствара сњежне наносе, саообраћај одвија отежано у вишим предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Саобраћај је отежан на путним правцима Tисовац-Кнежево-Угар, Сарајево-Рогатица, Власеница-Хан Пијесак-Соколац, Tрново-Фоча и Гацко-Tјентиште.

У ФБиХ саобраћај је успорен преко Комара, Нишића, Карауле, Макљена, Коричине, Млиништа и Купреса због угаженог снијега на коловозу.

Коловози су у нижим предјелима претежно мокри и клизави, али је због ниске температуре могућа поледица, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима.

Екипе путних служби интервенишу на свим дионицама гдје је то неопходно.
Из АМС-а апелују да возачи на свим путним правцима возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

На путевима на којима се изводе радови саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом чије је поштивање обавезно.

Радови су актуелни на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце, гдје ће сутра од 11.00 до 16.00 часова бити обустављен саобраћај. Возачи ће у том периоду моћи да користе алтернативне правце Мркоњић Град-Јајце и Мркоњић Град-Чађавица-Бањалука.

Измјене у саобраћају актуелне су на ауто-путу Бањалука-Градишка у зони насеља Чатрња и царинског терминала због изградње међудржавног моста на ријеци Сави, на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, затим на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Каракај-Дрињача и Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница Републике Српске и ФБиХ/.

Радови се изводе и на магистралним путним правцима Дрињача-Милићи-Власеница, на подручју Приједора гдје је у току изградња кружног тока, Котор Варош-Ободник, те Крупац-Богатићи, општине Источна Илиџа и Tрново.

Због активираних клизишта успорено се вози на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

И даље се преко надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну вози једном саобраћајном траком, а теретна возила на том дијелу не саобраћају.

У ФБиХ на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац актуелне су получасовне обуставе саобраћаја од 7.00 до 16.00 часова уз петнаестоминутно пропуштање возила. Послије 16.00 часова саобраћај се на овој локацији одвија наизмјенично.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћај се одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, а од пола часа послије поноћи до 5.00 ујутро саобраћај кроз тунел је обустављен.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Tетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. И даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.