ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија16/01/2020

ТЕГЕЛТИЈА: ОПРЕДИЈЕЉЕНИ ЗА НАСТАВАК РЕАЛИЗАЦИЈЕ СОЦИОЕКОНОМСКИХ МЈЕРА

 

САРАЈЕВО, 16. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упознао је резидентног представника Међународног монетарног фонда /ММФ/ у БиХ Ендрјуа Џевела да је новоформирани Савјет министара опредијељен за наставак реализације социоекономских мјера које ће допринијети фискалној стабилности и унапређењу економског и привредног амбијента БиХ.

 

Током састанка саговорници су оцијенили да је неопходно што скорије усвајање буџета институција БиХ за ову годину како би био настављен постојећи, али и отворен пут ка новом аранжману са овом међународном финансијском организацијом, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је нагласио да је добро да БиХ има аранжман са ММФ-ом, јер присуство ове међународне финансијске организације даје сигурност осталим финансијским институцијама и организацијама, као и будућим инвеститорима, у фискалну стабилност земље.

Саговорници су оцијенили и да је досадашња сарадња Савјета министара и ММФ-а била коректна, те изразили увјерење да ће она бити настављена.