ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима17/01/2020

ПОЛЕДИЦА И КЛИЗАВИ КОЛОВОЗИ У ВИШИМ ПРЕДЈЕЛИМА

 

БАЊАЛУКА, 17. ЈАНУАРА /СРНА/ - На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ због магле смањена је видљивост, посебно у котлинама и уз ријечне токове, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на поледицу и клизаве коловозе у вишим предјелима и преко планинских превоја, као и на честе одроне земље и камења на коловоз у усјецима и поред камених косина.

 

Из АМС савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима и стању на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Данас ће од 11.00 до 16.00 часова саобраћај бити обустављен на дионици регионалног пута Црна Ријека-Бјелајце, а возила ће се преусмјеравати на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица - Мркоњић Град и Црна Ријека - Јајце - Мркоњић Град.

Ван времена обуставе саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

Због изградње моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па возаче из АМС моле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова на раскрсници на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на том магистралном путу.

Ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка - Добој један.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, на дионици Брчко - Доња Буковица, због радова на санацији коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново одвија наизмјенично, једном траком, уз постављене семафоре.

На дионици магистралног пута Дрињача - Коњевић Поље у току је реконстукција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном траком, уз регулацију семафорима.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

Сутра ће од 11.00 до 16.00 часова саобраћај на овој дионици бити обустављен, а возила ће се преусмјеравати на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

На дијелу регионалних путева Лукавица и Шибошница саобраћај се одвија уз повремене прекиде због радова на санацији коловоза.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина - Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/ - Челић.

У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено и одвија се наизмјенично једном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици /на подручју општине Нови Град/, саобраћај се одвија једном траком.

Забрањен је саобраћај на локалном путу Мала Новска Рујишка - Јоховица због реконструкције два пропуста, док траје забрана возачи могу користити алтернативне правце.

Густа магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове и језера, а посебно јутрос издвајамо дионицу ауто-пута Сарајево сјевер-Сарајево запад гдје је видљивост мјестимично смањена на 20 метара.

На подручју ФБиХ, на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел "Врандук" током дана саобраћај се одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час.

У времену од 21.00 до 00.30 часова возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Tетово, а возила тежа од 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због радова спорије се саобраћај одвија и на магистралним путевима Сребреник-Орашје /тунел Орманица/ и Ланиште-Кључ.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.