ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика17/01/2020

ГРМУША: ЗВИЗДИЋ НЕ МОЖЕ НАМЕТАТИ БиХ КРОЗ ВИЗУРУ ПОЛИТИКЕ СДА

 

БАЊАЛУКА, 17. ЈАНУАРА /СРНА/ - Генерални секретар Партије демократског прогреса Милко Грмуша изјавио је да ПДП никад није и никад неће дозволити предсједавајућем Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денису Звиздићу да БиХ намеће Републици Српској кроз визуру опасне и једнодимензионалне политике руководства СДА.

 

"БиХ је назив једног акционарског друштва у којем Република Српска има својих 49 одсто и ништа више од тога. Не постоји државни идентитет БиХ, већ постоји конфедерална заједница БиХ. Не постоје културни, национални нити било који други идентитет БиХ. Све што је историјски везано за БиХ повезано је са вазалством, одсуством карактера и става", истакао је Грмуша.

Према његовим ријечима, БиХ није плод љубави народа и људи унутар ње, већ интереса, саопштено је из ПДП-а.

"БиХ као интересна заједница два конфедерална ентитета може да има мирну и просперитетну будућност. Ништа више од тога, то је политика ПДП-а и то је опредјељење већине грађана Републике Српске", изјавио је Грмуша.

Он је нагласио да је посланик ПДП-а Бранислав Бореновић на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ јасно дао до знања да та странка никад није и неће дозволити Сарајеву да диктира политичке процесе.