ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/01/2020

ПАШАЛИЋ УЧЕСТВУЈЕ НА ГЛОБЛАНОМ ФОРУМУ ХРАНЕ У БЕРЛИНУ

 

БЕРЛИН, 18. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић учествоваће данас у Берлину у раду 12. Глобалног форума хране и пољопривреде којем ће присуствовати 75 министара пољопривреде из цијелог свијета.

 

Пашалић је рекао Срни да је Глобални форуму, чији је домаћин министар за пољопривреду Њемачке Јулиа Клокнер, добра прилика за размјену мишљења, усаглашавање политика и побољшање или успостављање сарадње.

"Очекујем да ћемо имати бројне контакте са министрима из региона и свијета. Ово је веома важан скуп и добра прилика да унаприједимо сарадњу", нагласио је Пашалић.

Централни скуп министара пољопривреде у Берлину биће одржан од 9.00 до 13.30 часова, саопштено је раније из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Пашалић ће потом присуствовати округлом столу посвећеном ИПАРД програму који организују њемачко Министарство за пољопривреду и храну и Радна група за регионални рурални развој за Југоисточну Европу.

Министар Пашалић и његов савјетник Гордана Роквић присуствовали су јуче и свечаном отварању 85. "Зелене седмице", једног од највећих сајмова хране у свијету.

Током тродневне посјете Берлину, Пашалић је присуствовао пријему за министре земаља Југоисточне Европе који је организовала министар за пољопривреду Њемачке Јулиа Клокнер.